Vi avslöjar sanningen om våra teatertomtar

29.01.2018 kl. 22:44
Vem är de, gruppledarna för Cygnaeus nya teaterklubb Scenskoj? Vi kan avslöja att de inte bara är teaterproffs, de har också superkrafter!

Bilden är från Petris och Annas dramaverkstad i december 2017 då de jobbade med temat "Julen för 100 år sedan". Bild: Teatroteket.

Istället för att ställa Petri Winckel och Anna Saraneva några knepiga frågor så gjorde vi det ännu knepigare för duon. Vi ställde dem mot väggen och bad dem svara på några frågor om varandra.

Petri, beskriv Anna med tre ord.

– Begrundande, solig och sorglös.

Om Anna var en teaterpjäs, vilken skulle hon vara?

– Någon pjäs av Astrid Lindgren för de är klassiska men ändå sådär roligt anarkistiska.

Hurdan är Anna som gruppledare?

– Bestämd, mild och idérik.

Vilken hemlig superkraft har Anna?

– Jag tror hennes hemliga superkraft är att hon kan tala med djur.

Okej Anna, nu är det din tur! Beskriv Petri med tre ord.

– Klok, lugn, skojig.

Om Petri var en teaterpjäs, vilken skulle han vara?

– Han skulle vara Ronja Rövardotter. Sagan om Ronja är full med äventyr och mystiska varelser men samtidigt vilar berättelsen på en trygghet och rättvishet.

Hurdan är Petri som gruppledare?

– Han är en erfaren gruppledare och ett teaterproffs. Han vet vad han gör och arbetar med teater som ett äventyr. Petri kan ta alla i beaktande och lämnar deltagarna nyfikna på mer. Han har en förmåga att skapa en trygg stämning i gruppen, vilket samtidigt ger deltagarna självsäkerhet att kasta sig in och utforska teaterns spännande värld.

Vilken hemlig superkraft har Petri?

– Jag tror faktiskt att Petris hemliga superkraft är hans vänlighet.

Intervju: Sanna Vuori

Anna kommer att leda den svenskspråkiga Scenskoj-gruppen och Petri ska ta hand om språkbadsgruppen, läs gärna mer om Scenskoj. Och du hinner ännu anmäla en nyfiken cygnaeist på årskurserna 1–4. Start måndag den 5 februari. Välkommen med!

Tinka Ullbro

Välkommen till vår skolblogg!

Här skriver vi om aktuella ämnen kring barn i skolåldern, skolan, läxor, hobbier och föräldraskap. Vill du bidra med en text är det bara att kontakta oss via vårt webbformulär.