Bettinas veganska kanelbullar
Ingredienser:
50 g jäst
0,5 l Barista-havremjölk
250 g mjölkfritt margarin
2 dl socker
1 msk kardemumma
1 tsk salt
ca.15–16 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smält mjölkfritt margarin
4–5 msk vitt socker
4–5 msk farinsocker
2–3 msk kanel
Gör så här:
- Smält smöret och häll på mjölken. Värm till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke, lägg till sockret, kardemumman och saltet.
- Häll över margarin- och mjölkblandningen och blanda tills jästen är upplöst.
- Arbeta in mjölet till en smidigt deg. Den ska vara nästan lite på gränsen till klibbig. För mycket mjöl för bullarna torra.
- Låt jäsa 1 h under en bakduk.
- Kavla platt på mjölat bord.
- Pensla med margarinet och strössla över kanelen och allt socker. Rulla ihop och skär ut lagom stora bullar.
- Låt jäsa på plåten 20–30 min.
- Pensla med havremjölk och strössla över pärlsocker.
- Grädda i 200 grader mitten av ugnen, 12–15 min.
Dags att njuta!