Troligen världens bästa kanelbullar

15.08.2023 kl. 14:06
Back to School-kaffet 2023 blev en fullträff och det mycket tack vare de goda veganska kanelbullarna. Här kommer det enkla receptet!

Bettinas veganska kanelbullar

Ingredienser:

50 g jäst
0,5 l Barista-havremjölk
250 g mjölkfritt margarin
2 dl socker
1 msk kardemumma
1 tsk salt
ca.15–16 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g smält mjölkfritt margarin
4–5 msk vitt socker
4–5 msk farinsocker
2–3 msk kanel

Gör så här:

  1. Smält smöret och häll på mjölken. Värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke, lägg till sockret, kardemumman och saltet.
  3. Häll över margarin- och mjölkblandningen och blanda tills jästen är upplöst.
  4. Arbeta in mjölet till en smidigt deg. Den ska vara nästan lite på gränsen till klibbig. För mycket mjöl för bullarna torra.
  5. Låt jäsa 1 h under en bakduk.
  6. Kavla platt på mjölat bord.
  7. Pensla med margarinet och strössla över kanelen och allt socker. Rulla ihop och skär ut lagom stora bullar.
  8. Låt jäsa på plåten 20–30 min.
  9. Pensla med havremjölk och strössla över pärlsocker.
  10. Grädda i 200 grader mitten av ugnen, 12–15 min.

Dags att njuta!