Klubbar våren 2022

Syftet med Cygnaei Hem och skolas klubbar är att komplettera skolans klubbutbud och erbjuda eleverna i årskurs 3 och 4 möjlighet till hobbyverksamhet och gemenskap efter skoldagen.

Den här verksamheten möjliggörs med hjälp av bidrag från bland annat Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne.

Här hittar du mer information om de klubbar som planeras till våren. Klubbarna nedan är någorlunda säkra, men vi letar efter en klubbledare för bollklubben ch tar gärna emot alla tips vi kan få. Vi hoppas också kunna erbjuda några nya klubbar: Musik, pyssel och dans på Brages, Deckarskola och Matlagningsklubb.

Klubbarna har vissa minimi och maximi antal deltagare. Anmälningen öppnar 7.12 kl 18.00. Ifall det inte går att anmäla sig till klubben innebär det att den är full. Ställ dig i kö så att vi vet hur många intresserade det finns: Anmälningen till kölistan öppar 7.12 kl 18

Schackklubb

Lär dig att spela schack, världens ledande brädspel, med eftertanke! I schackklubben lär du dig grundreglerna samt implementering av schackstrategier och taktiskt beräkning. Spännande spel spelas såklart också varje gång!

Tid: Måndagar 16.1-17.4 kl. 14.15–15.45 (ingen klubb under sportlovet eller påsk)
Plats: Cygnaeus
För: elever i åk 3-4
Antal klubbisar: minst 6, max 10
Klubbledare: Esko Hakulinen

Legoklubb

Vi använder programmet Young Engineers - Lego Challenge, vars mål är att stödja barnens förmåga att tänka kreativt, lära sig mera om vetenskap, teknik och matematik på ett roligt sätt, utveckla sin motorik samt stärka sin sociala samverkan. På lektionerna bygger vi motoriserade legomodeller och gör spännande lego-experiment.

Tid: Tisdagar 17.1-7.3 kl 14.15-15.15 (ingen klubb under sportlovet)
Plats: Cygnaeus
Antal klubbisar: minst 8, max 15
Pris: 70€ (högt pris pga materialkostnader)
Klubbledare: Alena Nemna

Dans & sång - Lek & pyssel

Du får lära dig både enklare och lite svårare folk- och ringdanser. Du får också sjunga, testa på några instrument, pyssla och leka gamla och nya lekar.

Tid: Onsdagar 25.1- 26.4 kl. 14.30-15.45 (ingen klubb under sportlovet)
Plats: Brage, Kaserngatan 28
Antal klubbisar: minst 7, max 15
Pris: 40€
Klubbledare: Nathalie Nyström (Föreningen Brage)

Snickarklubb

Det här är en klubb för alla snickarintresserade. Du får under handledning tillverka enkla men roliga saker av trä.

Tid: Onsdagar 18.1- 19.4 kl. 14.20-15.20 (ingen klubb under sportlovet)
Plats: Cygnaeus slöjdsal
Antal klubbisar: minst 7, max 15
Klubbledare: Markus Lindholm

Bollklubb

Bollklubben erbjuder bollspel i form av lek och spel. Vi rör vi på oss, prövar på olika bollspel och har roligt.

Tid: torsdagar 19.1-18.4 kl. 14.15–15.15 (Ingen klubb under sportlovet)
Plats: Cygnaeus gymnastiksal
Antal klubbisar: minst 10, max 20
Klubbledare: Nina Ahlström

Anmälningar och betalning

Anmälning görs elektroniskt via formulär (länkar ovan). Anmälningarna registreras i den ordning formulären sparas elektroniskt. När max antal anmälningar gjorts stängs formuläret. Använd “Kölistan” ifall max antal anmälningar är uppnått och ni fortsättningsvis önskar delta.

Anmälningen är giltig endast efter utförd betalning. Betala in klubbavgiften per klubb och deltagare på Cygnaei Hem och Skolas bankkonto FI 5040 5511 5000 2263 eller Hem och Skolas eget MobilePay-nummer 60077. Glöm inte att ange barnets namn som referens, annars kan vi inte koppla betalningen till en klubbis.

Övrig information

Klubbdeltagarna är inte försäkrade under klubbtid. Deltagandet sker på den egna förälderns ansvar.

Om klubben arrangeras på annan plats än skolan så tar sig barnen dit på egen hand.

De elever som ska delta i en klubb kan inte bli och vänta på skolgården, den är upptagen av föris och eftis.

Frågor?

Kontakta gärna oss på cygnaei.hemochskola@gmail.com

Följ & gilla oss på Facebook eller Instagram så missar du inget!

Kom ihåg: Skicka ett meddelande till cygnaei.hemochskola@gmail.com för att anmäla ditt barn.