Vårens klubbar 2022

Goda nyheter! Vårens klubbar startar från och med tisdag, vecka 3. Här nedan hittar du mer information om de klubbar som erbjuds för årskurs 3 och 4 under vårterminen. Det finns ännu platser kvar i bollklubben, körklubben och schackklubben. Skicka e-post till cygnaei.hemochskola@gmail.com för att anmäla ditt barn.

Notera att klubbarna består av elever från olika klasser!

Matlagningsklubben är tyvärr fullsatt

Kom med och lär dig att laga goda och hälsosamma mellanmål med Ungmarthorna. Barnen tillreder mellanmålen under ledning av Anna-Karin Mellblom och får receptbroschyren Lätt som en plätt efter avslutad kurs.

Tid: måndagarna 14.3, 21.3 och 28.3.kl. 14.30–16.00
Plats: Stora Robertsgatan 43 (Kokvrån)
För: elever i åk 3–4
Antal klubbisar: minst 5, max 10
Klubbledare: Anna-Karin Mellbom, Ungmartha

Körklubb

Att sjunga är roligt! Vi sjunger sånger från hela världen och lär oss samtidigt om olika språk och kulturer. Vi lär oss grunderna för att sjunga på rätt sätt - i kör och för sig själv. Vi lär oss lätta system för att förstå toner och rytmer. Alla deltagare får ett eget körhäfte "Kör i skolan" som bl.a. innehåller sånglekar och uppsjungningsövningar.

Cygnaeus Hem & Skola har mottagit ett stipendium från Finlands svenska sång och musikföreningen och kommer därmed kunna erbjuda gratis kör till elever i åk 3-4.

Tid: Tisdagarna 18.1-17.5 kl. 14.15–15.15 (ingen klubb vecka 8)
Plats: Cygnaeus gymnastiksal
Antal klubbisar: minst 8, max 25
Pris: GRATIS
Klubbledare: Rasmus Mellgren

Bollklubb

Välkommen till vår klubbklassiker bollklubben i Cygnaeus gymnastiksal.
Tid: onsdagar 19.1-18.5 kl. 14.15–15.15 (Ingen klubb vecka 8)
Plats: Cygnaeus gymnastiksal
Antal klubbisar: minst 10, max 20
Klubbledare: Axel Orrström

Schackklubb

Välkommen på schackklubb på torsdagseftermiddagar! Det spelar ingen roll om klubbisen är nybörjare eller erfaren schackmästare, Esko hjälper alla.
Tid: Torsdagar 20.1-19.5 kl. 14.15–15.45 (ingen klubb under vecka 8)
Plats: Cygnaeus
Antal klubbisar: minst 5, max 10
Klubbledare: Esko Hakulinen

Anmälningar, betalning & annat

Betala in 35 euro per klubb och deltagare på Cygnaei Hem och Skolas bankkonto FI 5040 5511 5000 2263 när du gör en anmälan så säkrar du platsen. Du kan också betala till Hem och Skolas eget MobilePay-nummer 60077. Glöm inte att ange barnets namn som referens, annars kan vi inte koppla betalningen till en klubbis.

Hem och skola behöver deltagarlistor på alla klubbdeltagare för att snabbt kunna agera vid en möjlig coronaspridning.

Kom ihåg: Klubbdeltagarna är inte försäkrade under klubbtid. Deltagandet sker på den egna förälderns ansvar. Om klubben arrangeras på annan plats än skolan så tar sig barnen dit på egen hand.

Kom också ihåg: De elever som ska delta i en klubb kan inte bli och vänta på skolgården, den är upptagen av föris och eftis.

Frågor?

Kontakta gärna oss på cygnaei.hemochskola@gmail.com
Följ & gilla vår Facebooksida så missar du inget!

Kom ihåg: Skicka ett meddelande till cygnaei.hemochskola@gmail.com för att anmäla ditt barn.