Om vår verksamhet

Cygnaei Hem och Skola är en förening som arbetar för ett gott och förtroendefullt samarbete mellan hemmet och skolan.

Styrelsen för Cygnaei Hem och Skola 2022-2023

Ordförande: Anna-Maria Rönnqvist
Vice ordförande, evenemang: Maria Mehlem
Evenemang: Anna-Maria Rönnqvist
Ekonomi: Mikaela Larma
Klubbverksamhet: Annette Jansson
Information och kontakt med klassföräldrar: Jocke Enegren och Nina Möller
Klassföräldrarnas kontakt: Christoffer Landtman
Lärarrepresentant: Jennifer Bonns

 

 

Anna-Maria Rönnqvist

Jag är mamma till Ida 14, Rasmus 12 och Elias 9. Jag har jobbat med Hem och skola redan under barnens dagistid och fortsatt vidare när barnen
började skolan. På fritiden pysslar jag på sommarstugan och springer
halvmaraton.

För mig är Cygnaeus en av tre utmärkta skolhus i Grundskolan Norsen, där varje barn ska bli bemött som hen är. Varje familj är välkommen och vi jobbar för att skapa en fin Cygnaeusanda.

 

Maria Mehlem

Jag är HoS egen festfixare. När det vankas till exempel Jorden runt, Back2school-kaffe, teaterföreställningar eller utflykter så har jag fixat och trixat.

Cygnaeus är för mig våra barns viktiga skolvardag med goda vänner och en fin gemenskap.

 

Jocke Enegren

Jag är med i Hem och Skola av en enda orsak; det känns förbaskat meningsfullt. Och visst, också roligt. Annars är jag en reklam- och kommunikationsgubbe och stolt pappa till Jonathan, Zacharias och Nicolina. 

Cygnaeus är min gamla skola, ett härligt mångspråkigt svenskt rum mitt i stan och ett hus där både ungar, föräldrar och lärare trivs. Kan det bli bättre?

 

Jennifer Bonns

Hej! Jag är Jennifer och fungerar som lärarrepresentant i styrelsen och är lärare i en åk 1–2a!

 

Annette Jansson

Jag är en glad och energisk person som gillar böcker, myskvällar med familjen och att röra på mig utomhus. Jag fixar klubbar  eftersom jag tycker det är viktigt att det finns möjligheter till gemenskap och hobbyverksamhet direkt efter skoldagens slut.

För mig är Cygnaeus en plats där min dotter trivs och lär sig saker om sig själv och världen.

 

Mikaela Larma

Jag är en företagare med rötterna i Åbo. Har två pojkar som går i Cygnaeus. Vid sidan om att spendera tid med familjen har jag en passion för konst, tennis och snärtiga excelfiler. 

För mig är Cygnaeus en trevlig och sammanhållande skola där elever, lärare och föräldrar har en positiv och mottaglig attityd mot inlärning och familjevardag.

 

Nina Möller

Jag är Hem och Skolas egen Instagram-informatör. Jag tar gärna långa promenader och önskar att jag hann läsa mer!

För mig är Cygnaeus en hemtrevlig skola.

 

Christoffer Landtman

Jag är hemmapappa på heltid och jag njuter av att få ge barnen och skolan både av min tid och energi. Stortrivs med mingel och evenemang med mottot ”Hellre ses vi för ofta än för sällan”. Ser fram emot att ses vid kaffeserveringen.
 
För mig är Cygnaeus en trygg miljö där barn i olika ålder tillsammans får upptäcka glädjen att lära sig nytt och samtidigt ha det roligt.

 

Kom med!

Vill du vara med och skapa en ännu bättre skolvardag för våra barn? Kom då med! Det går så bra så att bara anmäla intresse för att fixa grejer, du behöver verkligen inte vara med i styrelsen för den skull. Mejla oss på cygnaei.hemochskola@gmail.com eller fyll i vårt formulär här.